Om oss

Culinary Team West of Sweden är ett regionalt kocklag som bildades 2002 och som innefattar Västra Götalands län samt Halland och ägs av Svenska Kockars Förening Väst  

 

 

 

Syftet med Culinary Team West of Sweden är förutom att tävla i matlagning, att stärka yrkets status samt höja kunskapsnivån hos lagmedlemmarna och samtidigt locka fler ungdomar att satsa på kock- kallskänks och konditoryrket.

 

Unga kockar och konditorer från vår region får möjlighet att utveckla våra lokala mattraditioner med närproducerade och ekologiska råvaror. Vi är med och lyfter fram Västsverige som ett område med råvaror av högsta kvalitet både i Sverige och internationellt bl.a. genom att synas vid pressvisningar, middagar, öppna träningar samt givetvis tävlingar.

 

 

Culinary Team West of Sweden som tidigare gick under namnet Culinary Team Gothenburg har tävlat i följande mästerskap med resultaten:

 

  • World Cup (VM) i Luxembourg 2002 där vi tog brons
  • Mat-OS i Erfurt Tyskland 2004 där vi tog ytterligare ett brons.
  •  World Cup (VM) Luxembourg 2006 där vi tog en silvermedalj och blev därmed Sveriges bästa regionallag av totalt fyra svenska lag. (Italien vann)
  • Bedste Fisk i Aahlborg mars 2007 arrangerat av ”Culinary Institute of Denmark” som är en Nordisk tävling där vi mötte Danmarks, Finlands och Islands kocklandslag och lyckades som regionallag med bedriften att slå två av landslagen och ta silver efter Danmark.
  • Mat-OS i Erfurt Tyskland 2008 erövrade vi silver och blev än en gång Sveriges bästa regionallag av totalt fyra svenska lag. Vi var endast tre poäng från att ta guld .
  • World Cup (VM) Luxembourg 2010 där vi tog ytterligare en silvermedalj med endast några få poäng från en guldmedalj.
  • Mat- OS (Culinary olympics) i Erfurt 2012 där det blev ytterligare en silvermedalj
  • World Cup (VM) Luxembourg 2014 GULDMEDALJ
       
        Nu siktar vi på ytterligare ett guld i Erfurt vid OS 2016!!!


 
Laget på Culinary Olympics 2012
Laget på Culinary Olympics 2012
loading...