Culinary Team West of Sweden 2017

Culinary Team West of Sweden 2017 består av 11 västsvenska kockar och 3 commises från Ester Mosessons gymnasium, med genuint intresse för matlagning och att tävla. Två av medlemmarna var med och tog guld i Culinary World Cup 2014 i Luxemburg och sju var med och tog silver i Culinary Olympics 2016 i Erfurt. Nästa internationella tävling för laget är i Culinary World Cup i Luxemburg november 2018. Träningen började våren 2017. Laget ”ägs” av Svenska Kockars Förening Väst

Medlemmarna är: 

Fredrik Gustafsson Född 1986

Roll i laget: Kapten 

Ålder: 31 år

Arbetsplats:  Space 62/Swedish Taste i Göteborg. Driver eget @sweettastebyfredrik

Bor: Orust

Född: i Stockholm/Uppväxt: i Nyköping och Oxelösund

Familj: Fru och 2 barn.

Tidigare arbetsplatser: Restaurang Vatten, Salt och Sill m fl

Tävlingsmeriter: VM guld kalla bordet 2014. OS silver 2016. Dessertmästarna 2014.

Fritidsintressen: Familjen

Drömgäst: Rockgruppen KISS

Favoritråvara: Citron och jordärtskocka och grönsaker överlag.

Styrka som kock/Konditor: Envis, smaksäker och noggrann

Hämtar inspiration: Naturen, bilder, från huvudet,

Bästa köksredskap: Palett och pincett.

Förebilder: Grant Achats från Alinea och Curtis Duffy

Bästa matupplevelse: Gammelmormors rårakor och hos Daniel Berlin. Mail: sweettastebyfredrik@gmail.com  Instagram: sweettastebyfredrik

Anthony Nelson-Rookes Född 1976

Roll i laget: Femrätters och förrätter

Ålder:40 år

Jobbar som:  Landvetter Airport Hotel. Har eget matföretag.

Bor: Kålltorp

Uppväxt: Majorna

Familj: Sambo och storfamilj

Tidigare arbetsplatser:  Göteborg, Stockholm och Nya Zealand

Tävlings meriter: Silver med Culinary Team West of Sweden i Culinary Olympics Erfurt 2016

Fritidsintressen: Fiske, sport, jakt, mat, dryck och musik.

Drömgäst: Leif Gustav Willy Persson 

Favorit råvara: Fisk

Styrka som kock: Lugn och vill alltid lära mer.

Hämtar inspiration: Eld, vind, vatten, jord och musik.

Bästa köksredskapet: Vass kniv

Kockförebild: Dan Barber

Bästa matupplevelse: Ibericoskinka i en spansk saluhall Mail: nelsonrookes@hotmail.com

Mattias Wahlin Född 1984

Roll i laget: Category C, Pastry Art

Ålder: 33 år

Jobbar som: Köksmästare Barrique Wine Bar i Göteborg

Bor: Göteborg

Uppväxt: Kungsbacka

Familj: Fru och 2 barn

Tidigare arbetsplatser: Pensionat Styrsö Skäret, Wasa Allé, Restaurang Karlsson mat & Vin. Thorskogs Slott.

Tävlingsmeriter: Silver med Culinary Team West of Sweden i Culinary Olympics Erfurt 2016

Fritidsintressen: Vandring i skog och berg. Segling.

Drömgäst: Heston Blumenthal

Favorit råvara: Havtorn

Styrka som kock: Kreativ och målmedveten

Hämtar inspiration: Naturen, restaurangbesök och böcker/tidningar.

Bästa köksredskapet: Vass kniv

Kockförebild: Mathias Dahlgren, Heston Blumenthal,  Stefan Ekengren, Joel Lindqvist

Bästa matupplevelse: Dinner by Heston Blumenthal Mail:  mattias.kock@gmail.com  Instagram:  chef.mattias

Jesper Wollberg Född 1995

Roll i laget: Category A och C

Ålder: 22 år

Jobbar: Restaurang Södra Porten i Mölndal (från 27 december)

Bor: Göteborg

Uppväxt: Göteborg

Familj: Flickvän, föräldrar och 5 syskon

Tidigare arbetsplatser: Rest Wheelers (Volvo HK) Gothia Towers, First Hotel Kvibergs Park, Danilo, Lisebergs Värdshus.

Tävlingsmeriter: Guld med CTWoS i VM 2014, Silver med CTWoS  i OS 2016

Fritidsintressen: Träna innebandy och sjunga

Drömgäst: Marco Pierre White

Favorit råvara: Vanilj

Styrka som kock / konditor: Öga för detaljer och envis

Hämtar inspiration: Naturen

Bästa Köksredskap: Termomixer

Förebild: Marco Pierre White, Heston Blumenthal

Bästa matminne: Farmors köttfärssås. Mail: jesperwollberg@gmail.com  Instagram: jesperwollberg

David Vidal  Född 1981

Roll i laget: Showfat

Ålder: 36 år

Arbetsplats: Laholmen Hotell i Strömstad

Bor: Strömstad

Uppväxt: Kanada och Malta

Familj:Fru och 2 barn

Tidigare arbetsplatser: Bryggan Strömstad, Dolmen Resort Malta, Le Meridien London

Tävlingsmeriter: 2 brons i Culinary World Cup 2002 med Malta

Fritidsintressen: Familjen, fotboll.

Drömgäst: Sir Alex Ferguson

Favorit råvara: Choklad

Styrka som kock: Kreativ och noggrann

Hämtar inspiration: Böcker och av andra i branchen

Bästa köksredskapet: Kitchen Aid

Kockförebild: René Redzepi Noma

Bästa matupplevelse: Disfrutar Mail:  info@davidvidal.se  Instagram Vidal31

Björn Sonesson Född 1975

Kategori B

Roll i laget: Kategori B

Ålder: 42 år

Jobbar som: Köksmästare Flavour Market

Bor: Onsala

Uppväxt: Blekinge

Familj: Sambo 2 barn 1 Dobermann

Tidigare arbetsplatser: Hantverkscaféet Kungsbacka (ägare), Onsala Herrgård

Tävlingsmeriter: Silver med Culinary Team West of Sweden i Culinary Olympics Erfurt 2016

Fritidsintressen: Familj, vänner, träning och musik.

Drömgäst: Metallica

Favorit råvara: Kött

Styrka som kock: ”Never give up”. Smaklökarna och händerna

Hämtar inspiration: Matkanaler, kokböcker mm

Bästa köksredskapet: Globalknivar

Kockförebild: Leif Mannerström

Bästa matupplevelse: Matstånd utomlands Mail: sweden104@msn.com  Instagram: bjornsonesson

Viktor Arabzadeh Född 1993

Roll i laget: Förrätter och 5-rätters

Ålder:24 år

Jobbar: Space 62 i Göteborg

Bor: Partille

Uppväxt: Luleå och Trollhättan

Familj: Sambo, föräldrar och bror

Tidigare arbetsplatser:: Gothia Upper House, Calle Kock, och Avalon

Tävlingsmeriter: Vann Årets ekokock 2016, Andraplats i Nordic Organic Chef of the year, uttagen Årets Kock och finalist i Årets Unga kock 2017.

Drömgäst: Tommy Myllimäki

Fritidsintressen: Mat

Favorit råvara: Kött

Styrka som kock: Kreativ, noggrann och smaksäker

Hämtar inspiration: Allting omkring mig från växter till människor

Bästa köksredskapet: Vass kniv

Kockförebild: Tommy Myllimäki

Bästa matupplevelse: Mammas mat är alltid bäst! Mail: viktorarabzadeh@gmail.com   Instagram: viktorarabzadeh_privat

Anna Josefsson Född 1991

Roll i laget: Dessert

Ålder: 25 år

Jobbar som: Konditor på  Gothia

Bor: Göteborg

Uppväxt: Partille

Familj: Mamma och storebror

Tidigare arbetsplatser: Dorsia Hotell, Fröken Ellen, Berzelii Choklad

Tävlingsmeriter: Inga

Fritidsintressen: Sjunga

Drömgäst: Göra praliner till Håkan Hellström eller KENT

Favorit råvara: Choklad

Styrka som konditor: Noggrann och kreativ

Hämtar inspiration: Sociala medier, böcker, tidningar och från kollegor

Bästa köksredskapet: Palett och skrapkort

Konditoriförebild: Håkan Mårtensson och Fredrik Borgskog

Bästa matupplevelse: Mormors palt. Mail: anna.josefsson33@gmail.com  Instagram: annaarmida

Jonas Sand Född 1986

Roll i laget: Geléare

Ålder: 30 år

Jobbar som: Egen krog, Grannens Bistro och Bar  i Grebbestad och kockkonsult i eget bolag

Bor: Tanumshede

Uppväxt: Göteborg

Familj: Fru och 2 barn

Tidigare arbetsplatser: Sjömagasinet, Grand Hotell Marstrand, Branäs,nösunds wärdshus, orustblommor, scandic Rubinen, Strömstad Spa mm   

Tävlingsmeriter: Silver med Culinary Team West of Sweden i Culinary Olympics Erfurt 2006

Fritidsintressen: Familjen, vänner och handboll

Drömgäst: Iron Maiden

Favoritråvara: Gul lök

Styrka som kock: Stresstålig

Hämtar inspiration: Via nätet och kollegor

Bästa köksredskap: Vass kniv

Kockförebild: Leif Mannerström, Håkan Thörnström, Carl Lagerqvist

Bästa matupplevelse: På en enstjärning krog i bergen ovanför Malaga Mail: sand_jonas@hotmail.com  Instagram: grannenbistrobar/ jsand86

Alexander Haglund Född 1985

Roll i laget: Tapas

Ålder: 31 år

Arbetsplats: Catering Gourmet, eget företag

Bor: Malmö

Uppväxt: Bohus-Björkö

Familj: Sambo

Tidigare arbetsplatser: Delägare krog i franska Alperna

Tävlingsmeriter:  Silver med Culinary Team West of Sweden i Culinary Olympics Erfurt 2016

Fritidsintressen: Träning i alla former

Drömgäst: Thomas Keller

Favorit råvara: Fisk och skaldjur

Styrka som kock: Perfekt är inte bra nog!

Hämtar inspiration: Kollegor och resor

Bästa köksredskapet: Globalknivar

Kockförebild: Dominique Crenn. Konditorförebild: Dinara Kasko

Bästa matupplevelse: La Bouitte, Saint Martin de Belleville Mail: alex@cateringgourmet.se  Instagram: cateringgourmet.se

Linda Magnusson Född 1980

Roll i laget: Pastry Art, petit fourer

Ålder:36 år

Jobbar som: Konditor på Gothia, Kom 4:a i Årets Konditor 2017.

Bor: Nödinge 

Uppväxt: Nödinge

Familj: Man och 2 döttrar

Tidigare arbetsplatser:  Margaretas Bröd & Bakverk, Ale kommun

Tävlingsmeriter: Inga

Fritidsintresse: Umgås med familj och vänner

Drömgäst: Håkan Hellström

Favorit råvara: Choklad

Styrka som konditor: Envis och noggrann

Hämtar inspiration: Sociala medier och tidningar

Bästa köksredskapet: Minipalett

Konditoriförebild: Kirsten Tibbals

Bästa matupplevelse: Supperclub i Amsterdam Mail:  linda_henricson@hotmail.com  Instagram: linda_m_magnusson

Commis från Ester Mosessons Gymnasium. Födda 1999.

Emma Johannisson

Albin Klasson

Karl Aronsson


Tävlade som lag i Unga ekokockar 2017. 



Kontakt:

 Gun Karlsson Teamledare/marknad CTWoS. gun@culinaryteamwestofsweden.se  

0705-959165






Laget består även av:



Lagets geleare
Douglas R Spiik