Idag har vi haft pressvisning på vårt tävlingsbord inför OS i Erfurt den 24/10. Vi gästades utav Fredrik Andersson och Kalle Bengtsson som kom förbi och tittade på våra skapelser och gav oss en feedback på vad vi behöver fixa lite med innan det är dags för den stora dagen.

Senare släppte vi även in våra nära och kära för att se vad vi sysslat med det senaste året. Vi fick även besök av några av våra samarbetspartners till laget vilket alltid är glädjande.

Vi i Culinary Team West of Sweden vill passa på att tacka alla som gästade oss under dagen.

Text: Håkan Ohlsson - Teamledare/Kassör
Bild: Alfons Ohlsson

Läs hela inlägget »
Träningshelg på Burgården och mycket på gång. Bland annat så bestämdes temat till "Nature". Inspirationskällan till bordet kommer alltså att vara naturen och hur det gestaltar sig får vi se framöver.

Laget fick den så viktiga feedbacken av kocklandslagets medlemmar Kalle Bengtsson och Fredrik Andersson samt sina kategoricoacher. Tack Kalle och Fredrik för att ni tog er tid!
Hemsidan är också uppdaterad med nya styrelsen, lagbild och profilbilder.
Läs hela inlägget »
För några veckor sedan var Ola, Victor och Christian hos Hansson bil i Vänersborg och lagade mingelmat till premiärvisningen av nya Kia Sportage.
Hansson bil är en av våra viktiga samarbetspartners som vi är beroende av för att kunna bedriva vår verksamhet. De lånar ut bilar till oss så att vi kan ta oss till Erfurt i höst och som tack för hjälpen så var alltså några lagmedlemmar och tillagade en bejublad mingelmeny till besökarna på Kialanseringen.

Menyn som serverades var:

Grillad bifftartar med miso- och sojamajonnäs, sjökorall, champinjoner och friterat rispapper med körvel.
 
Pulled Oumph smaksatt med Hoisin och Soya, syrad kålsallad smaksatt med rödcurry pasta från santamaria, emulsion gjord på sesamolja och hackad vårlök. Allt serverades på ett Cha Plu blad.

Sashimi på fröyalax, syrad minifänkål, gurkkaviar, rökt regnbågsrom, emulsion på bakad äggvita smaksatt med citron samt krutong på dillbrioche.

Denna helg 12-14/2 är det återigen träning för laget och vi hoppas på nya framsteg mot en fulländad tävlingsmeny.

Text: Emil Johansson
Bild: Håkan Ohlsson
Läs hela inlägget »
Nu är verksamheten i full gång!
Laget hade träning i helgen i Göteborgs fiskhamn. Träningarna genomförs i vår samarbetspartners Fisk i Dags kök vilket är ett perfekt träningskök för oss!

Det känns bra att hjulen nu på riktigt är i rullning mot OS i Erfurt och under helgen lades det även in teambuildande övningar för att svetsa samman det nysammansatta laget.
Vi kan också med glädje meddela att två av våra tidigare medlemmar från laget som tog VM-guld har anslutit igen. Vi välkomnar Andreas Brettmark och Johan Friberg tillbaks till laget!!!

Tidigare i veckan var tre av lagets medlemmar i Vänersborg hos vår samarbetspartner Hansson bil och lagade tapas till lanseringen av den nya KIA Sportage, bilder och mer om detta kommer på hemsida och facebook framöver.

Nästa träningshelg är 12-14/2 och även denna gång hos Fisk i Dag.
Läs hela inlägget »
Ett helt nytt lag och en ny styrelse träffades för första gången i lördags den 16/1-16. Detta var ett upptaktsmöte inför den satsning som laget nu gör inför OS i Erfurt 2016.
Laget har två "gamla" medlemmar som stannar kvar i laget och ytterligare fyra före detta medlemmar kommer att vara inblandade i satsningen som kategoricoacher och geleare.
I övrigt är det ett helt nytt lag som nu kommer att jobba intensivt med att få fram ett fantastiskt bord till OS.
Det nya laget finns presenterat under fliken -"om oss" och bilder kommer inom kort.

Laget har också en ny träningslokal som är på Fisk i dag och där kommer första träningshelgen att vara 29:e-31:e januari. Innan dess kommer ni även att kunna träffa på lagets medlemmar vid lanseringen av en ny KIA på Hanssons bil i Vänsersborg.

Den nya styrelsen och det nya laget ser fram emot ett intensivt, spännande och roligt år som förhoppningsvis avslutas med en guldmedalj i Erfurt!

Följ oss här på hemsidan eller facebook.·     
Läs hela inlägget »
Måndagen den 25/5 var det dags att fira guldet tillsammans med våra sponsorer, samarbetspartners och Svenska Kockars förening i väst. Laget tackade för stödet under VM genom att bjuda på en vårmeny som bestod av:

Amuse: Algknäcke, rabarber, västerbottenost
Förrätt: Rotselleri, Get youghurt, Ramslök 
Varmrätt: Kalvkind, Kålrot, Lagerblad.
Dessert: Björnbär, Brynt smör, Hasselnöt

Svenska kockars förening uppmärksammade lagets fina insats och delade ut diplom utfärdade av Svenska kockars förenings ordförande. Laget delade i sin tur ut inramade tackkort till sponsorerna. Det hela blev en mycket lyckad kväll vilket känns bra för oss i laget då vi är ett stort tack skyldiga till alla som hjälper oss med vår verksamhet. Våra sponsorer och samarbetspartners är en grundförutsättning för att vi ska kunna bedriva tävlingsverksamheten. Nu ser vi fram emot ett fortsatt samarbete under OS-satsningen som redan är i full gång!
Läs hela inlägget »

Dags att sammanfatta vårt VM-äventyr!
Det blev ett väldigt lyckat VM för vår del och även för hela Sveriges del där alla lag presterade fantastiskt.
Culinary Team West of Sweden tar guldmedalj på poäng och det slutar med en total 6:e plats i klassen.
Det var otroligt jämnt i toppen och vi var bara 1,29 poäng från vinst och inte ens en halvpoäng från pallen! Vinnare i regionallagsklassen blev Culinary team Stockholm och vi gratulerar förstås dem till segern! Skåne Kulinar slutar sjua den här gången.
Totalt sett är vi jättenöjda och vi ser fram emot att få bygga vidare på detta lag som både har presterat bra och som har haft otroligt kul tillsammans under hela VM-resan! Nästa gång siktar vi ännu högre!!!
Bilder på tävlingsrätterna finns på vår facebooksida och det kommer även att komma upp ett galleri här på hemsidan framöver.
 

Läs hela inlägget »
Det blev ett efterlängtat guld i regionallagsklassen för CTWS, helt underbart! En fantastiskt lyckad tävling blev det för vårt nysammansatta lag. Det var även roligt att det gick så bra för alla svenska lag. Vi gratulerar vår konkurrent Culinary team Stockholm som tog hem totalguldet i klassen.
Nu väntar vi med spänning på den fullständiga resultatlistan för att få reda på vad vår placering blev.
Mer om vår totalplacering, bilder på rätterna med beskrivningar kommer här på hemsidan och på vår facebooksida.
Läs hela inlägget »
Efter många långa timmars slit blev det äntligen tävlingsdag och nu är bordet uppställt på mässan!
Det blev som vanligt hektiskt de sista skälvande timmarna innan avfärd men sedan flöt det på helt fantastiskt. Det känns som ett väldigt lyckat resultat och nu är det upp till domarna.
Läs hela inlägget »

Andra dagen i Luxemburg har också varit en lyckad dag hittills!
Vi startade dagen med en tidig frukost och några timmars jobb. Sedan åkte hela laget in till mässan för att framförallt titta på Svenska kocklandslagets bord. Landslaget presenterade ett helt fantastiskt bord och i våra (möjligtvis lite partiska) ögon var deras bord i en klass för sig. Extra roligt förstås att följa Kalle, CTWS gamla konditor som nu har tagit steget upp i landslaget!
Det var inspirerande att vara och smygkika lite på tävlingen så nu är vi än mer laddade för tisdagen!!
Gårdagens små bakslag är nu i princip helt fixade, de försvunna rabarberna fanns det ersättare till hos grösaksleverentören på mässan och showfatet blir lackat istället för att få en glasskiva.
Nu är det bara att jobba på så länge det krävs i kväll och natt så att allt är redo att geleas i morgon.

Läs hela inlägget »