Zoltan tävlade i Basel

I slutet av november var Zoltan Töröcsik från Culinary Team West of Sweden nere i Basel för att tävla individuellt på mässan Salon Culinaire Mondial. En tävling som för Zoltans del slutade med 4 bronsmedaljer. CTWS gratulerar Zoltan till framgångarna!

Här kan du läsa om hur tävlingen var, texten är skriven av Georgios Apostolidis som var med på resan.

Vi tog oss ner till Basel med flyg tidigt på morgonen onsdag den 20 november med en mellanlandning på flygplatsen i Paris.
Vi befann oss på plats tre dagar innan för att hinna med alla de sista förberedelserna inför tävlingen.

Under resan bodde vi på Hotell Victoria som är ett hotell mitt i smeten bredvid stans centralstation med jättetrevlig personal som gjorde sitt bästa för att uppfylla alla våra speciella önskemål.

Tävlingen pågick från den 23-27 november.
Klockan 05:00 varje tävlingsdag befann vi oss nere i hotellreceptionen för lite kaffe och tilltugg innan vi sedan tog taxin till Igeho där tävlingen ägde rum.

Uppställning av borden skedde på morgonen vid varje tävlingstillfälle klockan 05:45 till klockan 07:45
Efter att vi var klara med bordet blev det till att ta en spårvagn (jajjemen, Baselborna har även de lyckan att njuta av spårvagnstrafiken) tillbaka till hotellet och njuta av lite frukostbuffé i hotellrestaurangen innan några timmars sömn för att sedan fortsätta jobba inför kommande tävlingsdag.

Det kändes som att tävlingen tog slut lika fort som den började och den 27 november var det hög tid för ceremoni där priserna delades ut. Fyra bronsmedaljer blev det slutgiltiga resultatet för Zoltan Töröcsik i denna tävlingen och till förhållande mot övriga deltagare var detta ett resultat att vara nöjd över då Zoltan var en av de få tävlande som plockade ett stort antal medaljer i denna tävling.

Den 28 november var vi åter tillbaka i Göteborg och för omväxlings skull så var temperaturen en positiv överraskning efter att ha erfarit bitande kyla och snö nere i Schweiz under en vecka.


Mer information om Salone Culinaire Mondial


Resultat:
Söndagens resultat

Tisdagens resultat

Onsdagens resultat

Zoltan vill rikta ett tack till sina sponsorer som gjorde tävlingen möjlig och dessa sponsorer var:

Bröderna Samuelsson
Svensk Cater AB
Babak Kött & Chark
Gothia Seafood

Kommentera gärna: