Träningshelg och sponsormiddag!

Laget har haft träningshelg i Uddevalla den 15/11-17/11. Arbetet går framåt, ideér testas och ideér förkastas men menyn är helt klart på gång. Hela laget var på plats och sammanfattningsvis kan vi konstatera att det blev ännu en lyckad träningshelg.

Direkt efter helgen var det dags för laget att tillaga middag på studium restaurang och bageri i Göteborg. Middagen serverades till Svenska kockars förenings medlemmar, Lagets sponsorer, västra gastronomiska akademins vänförening och Hovmästarföreningen. 80 gäster fick avnjuta menyn som bestod av:

Råmarinerad pilgrimsmussla med persiljerotscréme, rostade hasselnötter och rökt tomat och mejramvinaigrette

Dillmarinerad och bakad röding med långpepparkokta rödbetor, löjrom och pepparrotscréme

Älgentrecôte med saltbakad rotselleri, shalottenlök, confiterad tomat, stekt höstsvamp och ankleversmörad tomatsky

Äppelterrine med crunch på mandel och rostad vit choklad,vaniljbavaroise, äppelsorbet, mazarin och svart vinbärscréme

Till kaffet serverades även en mörk chokladtryffel med havssalt.

Svenska kockars förening och våra sponsorer är viktiga för att vi över huvud taget ska ha förutsättningar att göra en satsning mot de stora mästerskapen och att bjuda på kulinariska upplevelser är ett bra sätt att visa vår uppskattning!

Nu är det hektiska juletider på gång med allt vad det innebär av julbord och beställningar så laget återupptar sin träning efter jul och första träningshelg 2014 är 24-26/1.

Fler bilder från sponsormiddagen finns på vår facebooksida: https://www.facebook.com/CulinaryTeamWestOfSweden
 

Kommentera gärna: